E.ON, una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa care-şi externalizează administrarea infrastructurii tehnologice, a ales să colaboreze cu HP pentru operaţiunile derulate de centrele sale de date şi pentru serviciile care susţin dezvoltarea sa la nivel global. Acest acord va ajuta E.ON să devină mai competitivă şi să creeze un mediu tehnologic mai flexibil.

„E.ON are nevoie de servicii IT solide, inovatoare şi flexibile pentru a putea funcţiona într-o industrie în care concurenţa globală este acerbă. HP reprezintă o prezenţă importantă la nivel internaţional şi a acumulat experienţă valoroasă din diferite proiecte mari de externalizare IT. Am apelat la această experienţă şi la abilităţile lor de inovaţie pentru a prelua rolul de integrator operaţional în relaţia noastră cu alţi parteneri importanţi”, a declarat Edgar Aschenbrenner, Chief Information Officer, E.ON.

Conform acestui acord, HP va administra direct serviciile IT din centrele de date sau de la locul de muncă pentru peste 80.000 de angajaţi. Pentru a reduce complexitatea administrativă cu care se confruntă E.ON, HP va prelua şi rolul de integrator operaţional, colaborând astfel îndeaproape cu ceilalţi furnizori IT importanţi ai E.ON. De aceea, peste 1.100 angajaţi vor fi transferaţi către HP în aprilie 2011.

În acest moment, HP furnizează pentru E.ON echipamente tehnologice, servicii de suport şi servicii externalizate pentru administrarea documentelor.