Retailerul german de echipamente si instalatii  pentru constructii, Hornbach,va deschide zece magazine do it yourself in urmatorii patru ani si va crea peste 1000 de locuri de munca. Ieri, nemtii au inaugurat primul magazin in Romania, in Berceni, din Sudul Capitalei si se pregatesc sa-l deschida pe urmatorul in mai putin de un an. Locatia celui de-al doilea Hornbach este in cadrul centrului comercial West Parc, dezvoltat de catre belgienii de la Liebrecht & Woods, pentru care retailerul german va investi 25 milioane de euro. Suprafata totala a magazinului va fi de 24.000 de metri patrati, iar constructia va fi demarata in urmatoarele saptamani. Noul Hornbach va crea 130 de locuri de munca.

 

De curand, retailerul german a achizitionat centrul comercial Prisma Town, cu o suprafata de 150.000 de metri patrati pentru 20 de milioane de euro. “Prisma are foarte mult terne, de trei ori suprafata unui mare magazin Hornbach, astfel ca vrem sa atragem magazine complementare. Momentan, suntem in discuttii cu diversi parteneri pentur a ni se alatura proiectului Prisma” declara pentru Capital Christian Reiber, reprenentant Hornbach.

 

Urmatoarele orase catre care se indreapta retailerul sunt Timisoara, Cluj, Iasi si Brasov.Pentru anul acesta lantul si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 43 de milioane de euro. “De obicei, cifra noastra de afaceri se calculeaza la 1800 de euro metru patrat. Momentan avem 24.000 metri patrati in Romania”, spune Reiber.

Hornbach are un sigur magazin in Romania pe o suprafata de 24.000 metri patrati, iar investitia s-a ridicat la 25 de milioane de euro. Noul magazin a creat 100 de locuri de munca. La nivel international Hornbach Germania a avut o cifra de afaceri de 2.5 miliarde de euro  si un profit de 119 milioane de euro.

 

Sursa: Capital 20 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: