Noua fabrică ar putea demara producţia până la sfârşitul lui 2012 şi se va axa pe tehnologia producerii unor plăcuţe de frână ecologice, pentru vehiculele de pasageri din Europa.

"Fabrica din România reflectă angajamentul nostru în sectorul de fricţiune pentru a moderniza tehnologia noastră de producţie cu cele mai noi echipamente, pentru a concura mai bine în Europa şi în întreaga lume. Fabrica va permite Honeywell să opereze mai aproape de clienţii din Europa de Est", a declarat Rainer Bostel, şeful diviziei Materiale de fricţiune a Honeywell.

Lider în furnizarea de echipamente şi componente pentru producătorii de vehicule, Honeywell duce eficienţa, performanţa şi aspectul acestora la un nou nivel prin utilizarea inteligentă a celor mai noi tehnologii din domeniu, a celor mai renumite mărci de produse şi prin oferirea soluţiilor create special pentru cerinţele clienţilor noştri.

Sistemele pentru transport includ de la sisteme turbo pentru motoare la materiale de fricţiune pentru frâne, de la filtre pentru aer, combustibil şi ulei, lichide de răcire şi antigel la echipamente electronice avansate pentru măsurători inerţiale.

În România, divizia Tehnologii Turbo a Honeywell are deschisă la Bucureşti o fabrică ce realizează un sfert din producţia de turbosuflante, la nivel European, a companiei.
Sursa: Agerpres