"Motociclismul în România este încă la nivel de hobby. Lumea nu foloseşte motocicleta să meargă la serviciu în fiecare zi, ci mai mult pentru ieşiri ocazionale, pentru weekend, şi mulţi preferă să nu dea foarte mulţi bani pe motociclete. Honda este cunoscută la nivel mondial pentru motocicletele supersport, dar în România un model supersport costă peste 10.000 de euro. Ne-am concentrat pe modele supersport, cele din categoria Naked şi de cilindree mai mică. Ne concentrăm pe segmentul de preţ 6.000-10.000 de euro. Concurăm în principal cu mărcile japoneze şi cu BMW, care vinde în mod tradiţional modele mult mai scumpe", a afirmat reprezentantul companiei Honda Trading România.

Compania, care importă în România şi automobilele Honda, a preluat distribuţia motocicletelor Honda la sfârşitul anului 2011, iar în 2012 a vândut 35 de motociclete, un volum relativ scăzut, dar trendul este ascendent, iar ţinta este poziţia de lider, la fel cum este poziţionat producătorul nipon pe piaţa globală. Conform datelor oficiale, în România au fost vândute anul trecut 530 de motociclete noi, iar pentru 2013 estimările indică o creştere uşoară.

La standul Honda de la salonul moto SMAEB (12-14 aprilie, Romaero Băneasa) sunt expuse 17 motociclete şi scutere, iar alte cinci motociclete demo pot fi testate în circuitul special amenajat, de către cei echipaţi corespunzător şi care deţin permis de conducere de cel puţin un an.

Cel mai scump model expus de Honda este VFR 1200, la un preţ de 16.990 euro în varianta cu dublu ambreiaj, iar cel mai accesibil este un scuter la un preţ de 2.200 euro.

Compania asigură şi finanţare – credite în lei şi leasing în euro, un scuter putând fi achiziţionat, spre exemplu, prin credit în lei, începând de la 4 lei/zi.

În 2012, cea mai populară motocicletă Honda în România a fost modelul NC700X, la un preţ de 6.500 euro.

"A existat o tendinţă de migrare de la categoria supersport de 12.000-15.000 euro către modele cu un raport calitate/preţ foarte bun. Noi mizăm pe gama NC şi CB500", a spus Florin Niţă.

În mai, pe piaţa românească va fi disponibil noul model Honda CB500X, la un preţ de 6.000 de euro.