Producătorul de aluminiu a semnat un act adiţional la contractul cu producătorul de energie, toată cantitatea de energie urmând să fie utilizată strict în procesul de producţie şi în activitatea curentă a grupului în România..

Conform reprezentanţilor Alro, contractul pe termen lung oferă predictibilitate şi contribuie la implementarea strategiei de dezvoltare a Grupului pentru România.

Formula de calcul anual agreată pentru preţul energiei livrate ţine cont de o serie de factori, inclusiv cotaţia aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra şi cotaţiile OPCOM.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală.

Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în Statele Unite şi Asia.

Hidroelectrica a denunţat recent mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar şi păguboase pentru companie, motiv pentru care autorităţile au luat decizia ca societatea să intre în insolvenţă.

Unul dintre contractele aflate încă în negociere era cel încheiat cu societatea Alro Slatina, termenul final pentru ca societatea să vină cu o nouă ofertă fiind 15 august.

Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012.
SURSA: Agerpres