În ce domeniu v-ați specializat și cum v-a ajutat specializarea în cariera dumneavoastră?
Haris Zachariades: Pasiunea pentru matematică și tehnologie a fost forța motrice din spatele vieții mele profesionale. De la bun început, am decis să studiez matematica. După terminarea facultății am ales să mă specializez în dezvoltarea de solutii software. Am avut, astfel, o pregătire academică consistentă, background care m-a direcționat căre industria software. Am avut norocul să mă alătur echipei SoftOne, ceea ce a jucat un rol cheie în viața mea profesională.

Cum interacționați cu oamenii din domeniul dumneavoastră de activitate?
Haris Zachariades: România a fost și este o țară primitoare pentru mine și pentru SoftOne. Oamenii care lucrează în industria sofware aici sunt profesioniști bine pregătiți, cu un foarte bun simț al oportunităților de afaceri. Din acest punct de vedere consider că am găsit compatibilitatea profesională în România. Mi-a fost, astfel, mai ușor să interacționez cu actualii și potențialii parteneri de afaceri. Acest context ne permite nouă, ca organizație, să comunicăm pozitiv modelul de business pe care îl propunem partenerilor.

Ce înseamnă leadershipul pentru dumneavoastră?
Haris Zachariades: Există mai multe modalități de a defini leadershipul, tocmai de aceea, nu pot spune că poate fi stabilit un standard în acest sens. Depinde, de fapt, de personalitatea unui om și de activitatea pe care o desfășoară zi de zi. Personal, consider că un bun lider trebuie să știe să gândească strategic și să găsească cele mai bune variante pentru a-și motiva echipa și pentru a dezvolta constant afacerea.

Cum vedeți dezvoltarea antreprenorială în România?
Haris Zachariades: Antreprenorii din România reprezintă un caz foarte intersant. Dacă politicile guvernamentale vor continua să le ofere un sprijin real, antreprenoriatul local are un potențial extraordinar de a crește rapid. Ținând cont de faptul că proprietățile comerciale, energia și utilitățile presupun costuri mult mai mici  decât în Europa de Vest, este mai ușor pentru start-up-uri, sau pentru alte tipuri de afaceri, să obțină rezultate pozitive aici. Să luăm exemplul sectorului IT din România al cărui punct forte este talentul tehnic. Talentul, însă, are nevoie de susținere.

Ce lecții ați învățat lucrând în acest business?
Haris Zachariades: Când vine vorba de lecții învățate, fără îndoială cea mai importantă dintre ele este aceea că inovația reprezintă cea mai bună investiție pe care o poți face. Trăim într-un mediu complex care cere tot mai multă simplitate și adaptabilitate, prin urmare, este lesne de înțeles că inovația este singura modalitate de a răspunde cerințelor pieței și de a obține rezultate tot mai bune. Pentru mine este minunat să realizez că fac parte dintr-o companie ale cărei soluții înseamnă inovație, simplitate și rezultate remarcabile.

Care sunt planurile de viitor ale companiei în România?
Haris Zachariades: Pentru noi, România este un hub de expansiune în regiune și, prin urmare, ne-am asumat un angajament pe termen lung pe piața locală. Estimăm că până la finalul lui 2018, activitatea din România va reprezenta o treime din totalul afacerilor SoftOne.

Care credeți că este rețeta succesului?

Haris Zachariades: Poate că sună a clișeu, însă, singurul mod de a avea succes este să muncești din greu. Munca grea depășește de cele mai multe ori talentul și este necesară dacă vrei să ai succes. Oamenii de succes depun toate eforturile pentru a face lucrurile să iasă bine, știu când să asculte și când să vorbească, își asumă riscuri, sprijină persoanele alături de care lucrează în a-și atinge potențialul și caută modalități de a se provoca pe ei înșiși în a deveni în fiecare zi mai buni.