O şefă de departament din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică (NNK) trage un semnal de alarmă. Aceasta a declarat în cadrul unui briefing de presă al comisiei operative responsabile cu gestionarea pandemiei de COVID-19, că optzeci la sută dintre aşezările din Ungaria sunt afectate de infectările cu noul coronavirus, informează MTI, citată de agerpres.

Se pare că datele de săptămâna trecută au relevat o prezenţă crescută a virusului în sistemele de canalizare din Budapesta, Bekescsaba, Eger, Kecskemet, Szekszard, Tatabanya, Veszprem şi din alte oraşe importante, ceea ce sugerează că ne putem aştepta la o creştere a numărului de infecţii, a precizat Agnes Galgoczi.

În același timp, Comisia operativă şi autoritatea epidemiologică continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia şi îşi vor prezenta propunerile de măsuri guvernului.

Premierul Viktor Orban urmează să vină și el cu noi informații. Acesta va face un anunţ după reuniunea de cabinet de marţi, a indicat Galgoczi.

Ungaria a raportat aproape 4.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un adevărat record negativ, în timp ce numărul deceselor înregistrate de luni până marţi a fost de 84, transmite Reuters, care citează date prezentate de guvernul de la Budapesta.

Cum arată cifrele în România

În România situația este din ce în ce mai alarmantă. Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea. 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 7.273 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.