„După mai bine de un an de la alegerile locale, PNL Sector 1 constată că haosul din Primăria Sectorului 1 se transmite şi în entităţile subordonate. De exemplu, la Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1, celebră doar pentru tunuri din bani publici în timpul fostei administraţii şi, mai nou, pentru dosare la DNA, nu se întâmplă absolut nimic. Astfel, consilierii locali desemnaţi de PNL în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei au evaluat CV-urile reprezentanţilor în Consiliul de Administraţie. Un exemplu este Dragoş Constantin, consilier personal al primarului Armand, licenţiat în pictură la Universitatea de Arte, a cărui pregătire este complet incompatibilă cu această poziţie. Singura calitate care îl recomandă este cea de ‘sfătuitor’ al primarului, or acest lucru nu este suficient pentru o poziţie într-un consiliu de administraţie al unei companii”, potrivit unui comunicat transmis joi de PNL Sector 1.

De asemenea, PNL Sector 1 va susţine înlocuirea conducerii executive, în condiţiile în care în ultimul an compania nu a derulat proiecte majore şi nici nu a demarat un audit „riguros”, care să scoată la iveală „tunurile din bani publici orchestrate de fosta administraţie”.

Ce a făcut compania în patru ani de zile?

Înfiinţată pentru construirea Spitalului Sfântul Vasile cel Mare, Compania de Investiţii a Sectorului 1 a reuşit, în patru ani, să facă doar o machetă şi un spot publicitar pentru care a cheltuit 300.000 de euro.

„În septembrie 2020, chiar înainte de alegerile locale, fosta administraţie de la Sectorul 1 a pregătit un ultim tun din bani publici: fostul primar Tudorache a cumpărat, prin Compania de Investiţii (care ar fi trebuit să fi construit un spital, nu să dea tunuri), 1.200 de nebulizatoare, la 4.000 de euro bucata. (…) Un alt scandal în care a fost implicată şi Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA, în mandatul anterior, a vizat construcţia a unor patinoare în Sectorul 1, ce costau aproape 60 de milioane de euro. Proiectul a dispărut rapid, ca urmare a presiunii publice, dar îndoielile privind activităţile derulate rămân. Sunt doar trei exemple de proiecte îndoielnice prin care această companie a ajuns în spaţiul public. Amploarea lor ne face să ne întrebăm câte achiziţii au fost foarte bine ascunse în anii anteriori? Ce alte lucruri despre cum le-au fost cheltuiţi banii merită să ştie cetăţenii Sectorului 1? Un audit transparent ar fi putut răspunde la aceste întrebări”, se mai arată în comunicat.