Este cutremur total în PNL după ultima mișcare făcută de DNA. În cursul zilei de marți, procurorii au anunțat că  l-au trimis în judecată pe șeful organizației PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, care este acuzat că ar fi falsificat un concurs pentru ocuparea unor posturi la Serviciul de Ambulanță Teleorman.

Conform acuzațiilor aduse de procurori, liberalul s-ar fi folosit de influența pe care o avea în calitate de președinte al filialei PNL – partid aflat la guvernare, pentru a afla subiectele care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

După ce a intrat în posesia subiectelor, acesta ar fi divugat informațiile altor persoane, în formă continuată, mai spune DNA. 

”În cauza mediatizată prin comunicatul 670/VIII/3 din 22 iulie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

PÎRVULESCU EUGEN, senator în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

Acuzațiile aduse de procurorii DNA

– folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată”, anună DNA.

În ceea ce privește șirul evenimentelor pentrecute, în rechizitoriul întocmit, procurorii precizează că acest lucru s-a întâmplat în perioada  28 mai – 20 iunie 2021, atunci când senatorul liberal a făcut rost de subiectele care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021 pentru ocuparea unor posturi vacante.

Totodată, DNA mai arată că liberalul ar mai fi cerut ca o serie de candidați să fie favorizați, atât la interviiu, cât și la proba practică. Referitor la subiectele de care liderul PNL Teleorman a făcut rost, Eugen Pîrvulescu, spun procurorii, le-ar fi divulgat ulterior prin intermediari la doi dintre candidații care participau la concursul pentru ocuparea posturilor.

„Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – președinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât și prin intermediar, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

Câți candidați a favorizat liberalul

De asemenea, inculpatul i-ar mai fi cerut să-i favorizeze pe candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).

După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidențial), inculpatul Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidații care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupție”, mai arată DNA.

Potrivit sursei citate, în momentul de față, dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai arată DNA.