Halep a pierdut astăzi împotriva cehoaicei Marketa Vondrousova, scor 2-6, 7-5, 6-3, 19 ani, locul 44 WTA, iar reacția ei amintește de un alt episod celebru.

Ultima dată când a avut o reacție asemănătoare, în urma unui meci cu Naomi Osaka, aceasta din urmă a sfârșit prin a deveni lider mondial.

„Cred că Vondrousova este foarte talentată. Cu siguranţă va ajunge în top. Este mereu greu să joci împotriva unei jucătoare de mâna stângă. Serveşte bine, se mişcă bine. Poate lovi cu slice toate mingile care sunt departe de ea”, a declarat Halep, informează news.ro.

Simona Halep părăsește astfel competiția de la Roma complet neașteptat, în ultimele două ediții ale turneului aceasta reușind să atingă faza semifinalelor.

În urma acestei înfrângeri, Simona pierde definitiv șansele de a intra ca principală favorită în turnetul Rolland Garos și  ar putea să cadă chiar până pe poziția a IV-a WTA. Pentru acest lucru, Kiki Bertens și Petra Kvitova trebuie să ajungă în finală, iar Karolina Pliskova să câștige turneul de la Roma.