Dacă va rezista încă 7 săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA, marea noastră campioană o va depăși pe Azarenka în clasamentul săptămânilor petrecute în fotoliul de lider. Mai important, românca va intra în TOP 10 all-time al săptămânilor petrecute pe prima poziție în lume.

Faptul că Simona nu mai poate fi depășită în clasament independent ce se întâmplă la US Open este deja cunoscut. E pentru prima oară de la Wimbledon 2016, când un lider WTA e fără presiune la un Grand Slam din acest punct de vedere.

Concret, după US Open, Halep va bifa 44 de săptămâni în fruntea ierarhiei. Ea va ajunge la 7 săptămâni distanță de Azarenka, care a stat pe prima poziție 51 de săptămâni. Dacă va reuși să o întreacă pe sportiva din Belarus, Simona va intra în rândul celor mai de succes 10 lideri WTA din istoria tenisului în era Open.

Halep are parte de un traseu dificil la US Open, acolo unde problemele pot începe chiar din turul 3, când o poate întâlni pe Anastasia Pavlyuchenkova. Dacă se califică în optimi, se poate duela cu Serena sau Venus Williams. Pliskova este favorită să o întâlnească în sferturi, înaintea eventualei semifinale cu Stephens. Finala ar putea însemna o reeditare a ultimului act de la Australian Open, acolo unde "Simo" a fost învinsă de Caroline Wozniacki.

Simona Halep va debuta la US Open 2018 luni, la ora 18:00, atunci când o va întâlni pe Kaia Kanepi, pe terenul Louis Armstrong.

US Open, ultimul turneu de Grand Slam din 2018, se va disputa în perioada 27 august – 9 septembrie. Meciurile Simonei Halep de la US Open vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.