Sportiva noastră a pierdut locul 1 mondial, fiind depășită de Petra Kvitova și de Naomi Osaka. Întrebată când va redeveni lider WTA, sportiva din Constanța a răspuns: 

“Nu am nici cea mai mică idee şi nici nu mă gândesc la acest lucru. vreau să fiu sănătoasă şi să încep să muncesc ca să revin la nivelul cel mai înalt”, a spus Halep, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, întrebată când va reveni pe locul I, conform News.ro.

Sportiva română consideră că a făcut un turneu bun la Australian Open.

“Nu a fost un turneu rău, nici foarte bun, dar ținând cont de toată pregătirea pe care am avut-o în iarnă, am avut meciuri foarte bune. Infernal? A fost un tablou greu, poate cel mai greu de până acum, jucând cu surorile Williams una după alta.

În schimb, au fost și meciuri bune pentru mine, ca să văd că nivelul meu de joc este acolo. Eu nu simt nimic, mă bucur pentru Pliskova, pentru că e o mare realizare să o bați pe Serena, mai ales într-un Grand Slam. Știam că poate să o bată pentru că are serviciu foarte puternic și s-a și dovedit.”, a declarat Simona Halep, care nu a stat prea mult timp de vorbă cu jurnaliștii.

Referitor la colaborarea cu noul antrenor, Thierry van Cleemput, Simona afirmat: 

“Sunt în discuții, dar nimic nu e oficial. Când o să fie ceva oficial, dacă o să fie, o să vă anunț. Mă simt bine. Am câteva zile de pauză și voi începe pregătirea pentru Fed Cup”.

Simona este aşteptată să joace pentru România în Fed Cup. În weekend-ul 9-10 februarie, echipa noastră va întâlni deţinătoarea trofeului, Cehia, în deplasare, la Ostrava, în direct la Digi Sport.

Următorul turneul la care va participa Simona Halep după eliminarea de la Australian Open este cel de laDoha – Qatar Open. Sportiva noastră va participa la această competiție între 11 și 16 februarie și va putea fi urmărită tot în direct la Digi Sport.

Apoi, între 17 şi 23 februarie, Halep va fi prezentă la un alt turneu pe care l-a câştigat în trecut, Dubai Tennis Championships. Simona s-a impus în 2015, când a învins-o în ultimul act pe Karolína Plískova în două seturi.

Următoarele 3 competiții la care va participa Simona Halep – meciul de Fed Cup cu Cehia şi turneele de la Doha şi Dubai.