Guvernul va prelungi plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază

Luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, se va întâlni cu reprezentanții comercianților și procesatorilor pentru a evalua impactul măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază.

Acesta a menționat că, luni, la ora 15.00, va avea o întâlnire cu reprezentanții comercianților și procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază.

Ministrul a evidențiat că această măsură a avut un impact pozitiv, menționând că inflația la finalul anului a înregistrat o scădere la 6,6%, iar puterea de cumpărare a românilor s-a îmbunătățit, consemnându-se un câștig salarial real de +7,9% în noiembrie 2023 față de noiembrie 2022.

A subliniat că, împreună cu reprezentanții comercianților și procesatorilor, se vor decide modalitățile de prelungire a acestei măsuri, menite să protejeze puterea de cumpărare a românilor.

Florin Barbu a verificat alimentele de bază la raft

Florin Barbu a vizitat un supermarket pentru a verifica prețurile de la raft ale alimentelor de bază. A observat că produsele aflate pe lista celor cu adaos comercial limitat erau disponibile pe raft, cu etichetele corespunzătoare.

A transmis că scopul lor este să continue să sprijine familiile cu venituri medii și mici din România, exprimând aceste idei într-o postare pe Facebook.

”Luni la ora 15.00, voi avea o întâlnire și cu reprezentanții comercianților și procesatorilor pentru a analiza rezultatele măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază.

Este evident că această măsură a dat rezultate – inflația la finalul anului a scăzut la 6.6%, iar puterea de cumpărare a românilor s-a îmbunătățit. (+7,9% câștig salarial real în noiembrie 2023 față de noiembrie 2022)

Împreună vom decide modalitățile de prelungire a acestei măsuri bune pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor!

Ca de obicei, în drum spre birou, am trecut printr-un supermarket pentru a verifica prețurile de la raft ale alimentelor de bază. Produsele incluse în lista celor cu adaos comercial limitat se regăsesc pe raft, etichetele sunt semnalate corespunzător.

Scopul nostru este să continuăm să sprijinim familiile cu venituri medii și mici din România!”, a transmis Florin Barbu într-o postare pe Facebook.