Este prima dată, potrivit presei spaniole, când Guvernul ia o astfel de măsură de la reinstauarea democraţiei în 1977.
„Aeroporturile sunt practic toate paralizate”, a declarat Rubalcaba la încheierea unei şedinţe extraordinare a Guvernului, care a aprobat „un decret prin care este instituită stare de alertă, în acord cu Constituţia”.
Starea de alertă va fi în vigoare în principiu „15 zile”, a declarat ministrul. Acest lucru înseamnă că „angajaţii vor fi convocaţi la locul de muncă şi în cazul în care nu se vor prezenta acest lucru va putea fi calificat drept nesupunere, prevăzută de codul penal militar”, a explicat Rubalcaba.
Guvernul spaniol a decis vineri seara să încredinţeze administrarea traficului aerian armatei, ca răspuns la greva ilegală a controlorilor de trafic aerian.
Traficul aerian din Spania este paralizat din cauza greve ilegale a controlorilor de trafic aerian, care a început vineri seara. Criza, care afectează 250.000 de pasageri, potrivit Autorităţii pentru administrarea aeroporturilor (Aena), a izbucnit vineri seara, cu închiderea aeroporturilor Madrid-Barajas, cele din insulele Canare şi Baleare, pe măsură ce controlorii au refuzat să mai lucreze. Aeroporturile s-au transformat vineri seara în gigantice săli de aşteptare. La Madrid s-au format cozi lungi de aşteptare, unii dintre pasageri preferând să se aşeze pe jos.
Sursa: Mediafax