„Liberalii au topit banii ca la cazinou şi ne-au lăsat pe toţi datori. România riscă acum sancţiuni de miliarde de euro şi tăierea de fonduri europene, Guvernul fiind obligat să reducă deficitul pentru a evita sancţiunile financiare care planează asupra ţării”, a acuzat azi premierul Emil Boc.

Adevărata moţiune de cenzură este decizia Comisiei Europene de a declanşa procedura de deficit excesiv împotriva României din cauza iresponsabilităţii fostului Guvern, care a generat cea mai şocantă prăbuşire economică din ultimii 20 ani, a afirmat, în Parlament, premierul Emil Boc, cu prilejul dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR.

Boc a declarat că fostul Cabinet a cheltuit în ultimele luni de guvernare o sumă comparabilă cu împrumutul de 5 miliarde euro contractat de România de la Comisia Europeană şi a atras fonduri comunitare extrem de reduse.

Iniţiatorii moţiuni, acuzaţi de lipsă de profesionalism

Premierul i-a acuzat pe autorii moţiunii de prezentarea trunchiată a problemelor şi de lipsă de profesionalism, prin înscrierea în document a unor date sau denumiri de instituţii greşite, precum „Autoritatea Naţională a Drumurilor”.

Senatorii şi deputaţii au început, în această dimineaţă, şedinţa de plen consacrată dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură „Marea păcăleală – PDL-PSD”, semnată de 124 de parlamentari ai PNL şi UDMR.

În textul moţiunii de cenzură, parlamentarii PNL şi UDMR propun demiterea Guvernului PDL-PSD, ca primă măsură în lupta eficientă anticriză, după 17 pagini de critici, reproşuri şi acuze legate de politica fiscal-bugetară şi măsurile luate de Executiv, pentru repolitizarea şefilor de deconcentrate şi promisiunile neonorate.

SURSA: Mediafax
DETALII:
Citiţi şi Boc promite ajutoare de stat şi garantări de credite.