Miniștrii liberali din guvernul desemnat au anunțat că vor descinde la ministerele unde sunt acum social-democrații, pentru a cere date și detalii legate de situația din ministere.

Liderii PNL spun că au acest drept și vor să vadă cum se prezintă situația la ministerele pe care le vor conduce, dacă guvernul va trece miercuri de Parlament.

”Am stabilit un program de lucru pentru fiecare ministru. Candidații ministerelor vor avea discuții cu mediul de afaceri, se vor deplesa la ministere pentru a solicita situația pe fiecare minister, în momentul în care om avea o analiză destul de clară. Sunt foarte multe lucruri care se întâmplă în ministere și au fost ascunse de ochii lumii. Vom lua toate măsurile care se impun”, a spus premierul desemnat, Ludovic Orban, citat de Antena3.

Social-democrații doresc ca acest vot pentru învestirea Guvernului să aibă loc peste două săptămâni. Surse politice spun că vor fi ministere de unde vor pleca oameni. Aceleași surse spun că vor fi plecări la Ministerul Economiei și Energiei.