Romfilatelia introduce în circulaţie, vineri, emisiunea de mărci poştale ”Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Românesc”, pentru a onora seria performanţelor jucătoarei de tenis şi, în special, a cuceririi titlului de la Wimbledon din 13 iulie 2019.

Astfel, pe timbrul coliţei dantelate a emisiunii de mărci poştale este reprodusă imaginea Simonei Halep ridicând trofeul de la Wimbledon 2019. Coliţa nedantelată, numerotată, prezintă semnătura în folio aur a Simonei Halep şi o ilustrează în prim plan în timp ce prezintă publicului trofeul. În timbrul coliţei nedantelate este redată o imagine de joc, arată un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Emisiunea de mărci poştale ”Simona Halep, Ambasadorul Tenisului Românesc” va fi disponibilă începând de vineri în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

Această emisiune este completată de două plicuri ”prima zi”. Primul plic este echipat cu coliţa nedantelată şi numerotată a emisiunii, fiind obliterat cu ştampila „prima zi” a emisiunii, aplicată în clar, în folio aur. Al doilea plic al emisiunii este echipat cu timbrul coliţei dantelate, fiind numerotat şi obliterat cu ştampila ”prima zi”.

Simona Halep a obţinut primul titlu la Wimbledon din cariera sa de jucătoare profesionistă, după finala câştigată cu 6-2, 6-2, în faţa fostului număr 1 mondial, americanca Serena Williams. Acesta a fost, de altfel, primul trofeu la Wimbledon câştigat de un român.

După alte trei finale de Grand Şlam – două la Roland Garros (2014 şi 2017) şi una la Australian Open (2018), Simona Halep a câştigat primul turneu de Grand Slam la Roland Garros (9 iunie 2018), obţinând cel mai important trofeu al carierei de până la acel moment.