Vineri, Adunarea Generală a Acţionarilor de la Renault a respins cu 54,12% din voturi o rezoluţie cu privire la remuneraţia de 7,251 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn pentru 2015. Votul acţionarilor are însă un caracter consultativ astfel că, la reuniunea Consiliului de Administraţie de la Renault, s-a decis ca remuneraţia acordată lui Carlos Ghosn să nu fie modificată. 

"Consiliul de Administraţie de la Renault trebuie să se reunească pentru a trage concluziile care se impun din acest vot. În următoarele săptămâni trebuie trase toate concluziile, în caz contrar vom fi nevoiţi să legiferăm", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei audieri în Adunarea Naţională. 

Remuneraţia lui Carlos Ghosn a inclus un salariu fix de 1,23 milioane euro, o componentă variabilă de 1,737 milioane de euro şi alte 4,18 milioane de euro sub formă de bonusuri şi acţiuni. Remuneraţia de care beneficiază Carlos Ghosn pentru postul de preşedinte director general de la Renault se adaugă celei de opt milioane de euro de care a beneficiat Ghosn anul trecut în calitate de CEO al Nissan. 

Consiliul de Administraţie de la Renault şi-a motivat decizia de a menţine nemodificată remuneraţia lui Carlos Ghosn prin rezultatele înregistrate de constructorul auto francez în 2015, cu o cifră de afaceri record de peste 45 de miliarde de euro. 

Statul francez deţine 19,74% din acţiunile Renault dar controlează 20% din drepturile de vot. 

AGERPRES