Guvernul Cîțu, la mâna lui Ludovic Orban. Liderul PNL are ultimul cuvânt

Partidul Social Democrat a anunțat că va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu la finalul lunii iunie. Partidul va avea sprijinul celor din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Cu toate acestea, moțiunea nu poate să treacă deoarece este nevoie de 234 de voturi. Până acum PSD se bazează pe AUR și pe jumătate din grupul minorităților naționale. În total sunt 212 parlamentari care vor vota moțiunea de cenzură. Pentru ca aceasta să treacă mai este nevoie de votul a 22 de deputați care ar putea proveni chiar din PNL.

De ce parlamentarii liberali ar putea să-și trădeze colegii

Viitorul premierului Florin Cîțu ține de șeful PNL, Ludovic Orban, care ar putea să facă jocuri înainte Congresului. Având în vedere situația dată, fostul premier poate negocia cu Florin Cîțu.

În cazul în care Ludovic Orban consideră că premierul este o amenințare pentru funcția sa de lider al Partidului Național Liberal, apropiații lui Orban din Parlament ar putea vota moțiunea de cenzură.

Când va fi depusă moțiunea

Miercuri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie. Potrivit lui, moțiunea va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin