”Vorbim despre un moment unic în istoria Poștei Române. Este prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acţionar majoritar, o susţine în şedinţă de Guvern”, reiese din comunicatul Poștei Române. Majorarea capitalului social este în cuantum de 17o mil, lei. Suma este destinată achitării datoriilor restante la bugetul general consolidat, aşa cum este prevăzut în Legea bugetului de stat pe anul 2018.
 
“Aşteptăm publicarea actului normativ (HG privind capitalizarea Poştei) în Monitorul Oficial. Este vorba, într-adevăr, de o dublă investiţie în Poşta Română, o investiţie de capital, cu care datoriile noastre către ANAF sunt practic stinse, cât şi o investiţie de încredere în capacitatea Poştei de a redeveni o companie puternică şi profitabilă. În acelaşi timp, remarc susţinerea pe toată linia din partea reprezentanţilor statului român. Nu uităm că această capitalizare a fost prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2018, votat de Parlamentul României”, a declarat Elena Petraşcu, Directorul General al Poştei Române. 
 
Poşta Română va proceda la convocarea Adunării Generale a Acţionarilor, conform prevederilor legale, pentru definitivarea procesului de capitalizare, ceea ce reprezintă o etapă importantă în demararea propriu-zisă a procesului de majorare a capitalului social.