Cu numele de '1921Gucci', în onoarea anului în care întreprinzătorul italian Guccio Gucci a creat marca, restaurantul funcţionează din iulie în centrul comercial iAPM din metropola orientală. Administrat de italianul Alessandro Sandomenico şi având un spaţiu de 600 de metri pătraţi, localul oferă o experienţă 'inspirată din Toscana'.

Iniţiativa este un pas înainte pentru Gucci privind consolidarea prezenţei sale în China, una din cele mai mari pieţe mondiale pentru sectorul de lux şi unde firma a decis anul acesta să reducă la jumătate preţurile la principalele sale produse.

Este totodată şi un răspuns la noua tendinţă a mărcilor de modă care au început să-şi deschidă localuri cu mâncare sau băuturi, care le poartă numele, în oraşe cosmopolite precum Cannes (unde se găseşte Armani Caffé), Seul (unde Hermes a deschis un restaurant) sau New York, unde se află Ralph Lauren Polo Bar.

Trebuie menţionat că deşi '1921Gucci' este primul local al casei de modă care funcţionează exclusiv ca restaurant, sunt servite mâncăruri şi la muzeul pe care firma îl deţine la Florenţa, oraşul unde s-a născut renumita marcă italiană.AGERPRES