Potrivit profit.ro, Grupul italian Benetton a decis să reducă aproape de zero comenzile către fabricile de îmbrăcăminte din România, pregătindu-se totodată să vândă spațiile industriale deținute în Arad.

Amintim faptul că în urmă cu mai bine de zece ani, brandu italian și-a închis toate magazinele proprii din țară, orientându-se spre România. Sursa citată mai precizează că această informație a fost anunțată în primă fază pe Profit Insider Cu fabrici la Sibiu și Iași, Olimpias Mfg România – parte a filialei de producție Benetton, Olimpias, sursă care preciza că grupul italian și-a redus puternic activitatea în ultimii ani.

Doar în anul 2020, business-ul a însumat doar 1,5 milioane lei, spre deosebire de suma de 16,4 milioane lei încasată anul precedent, cu numai 6 angajați. Trebuie menționat faptul că Olimpias deține spații industriale și la Arad, însă acestea au fost închiriate unui partener în baza unui contract care include și o opțiune de achiziție, iar eventualul transfer de proprietate este programat pentru 2022, mai precizează sursa citată.

Benetton, unul dintrei cei mai mari producători de textile din România 

Profit.ro i-a contactat pe reprezentanți Benetton pentru a oferii detalii în acest sens, însă aceștia nu au răspuns. Amintim faptul că în cei 15 ani de activitate 2006-2020, Benetton a fost unul dintre cei mai mari producători de articole textile din România.

Prin Olimpias Mfg România, grupul a produs îmbrăcăminte de peste 1 miliard de euro, cea mai mare parte fiind livrată în Italia și, mai departe, în magazinele Benetton. 2011 a fost cel mai bun an, atunci când business-ul local atingea echivalentul a 150 de milioane de euro, cu 165 de angajați. De atunci însă grupul a redus comenzile în fiecare an, pentru ca în 2020 să raporteze afaceri de doar 300.000 de euro.

În 2010, Benetton a închis în cele 13 magazine United Colors of Benetton administrate direct și a păstrat doar 3 francize. Tot atâtea unități sunt deschise și în prezent, la Brașov și București.