Cum este activată această funcție pe televizor, însă? Este întrebarea pe care probabil ți-o vei pune. O vom rezolva aici, explicându-vă pașii de urmat și cum să activați recunoașterea vocală pe un TV smart.

Pași de urmat pentru activarea recunoașterii vocale pe un televizor inteligent, după marcă

Fiecare brand oferă diferitele sale soluții TV Smart. Pe baza acestui fapt și ținând cont de televizoarele inteligente care îmbrățișează ideea de comenzi și recunoaștere vocală, am dezvoltat un ghid al mărcilor.

Pe un televizor Samsung

Smart TV-urile Samsung au o comandă specială, preproiectata nu numai pentru a vă deplasa între diferitele meniuri și instrumente ale televizorului, dar, de asemenea, pentru a da comenzi vocale sau chiar de a utiliza motorul de căutare cu vocea. E nevoie de Samsung Smart Control pentru a te bucura de această funcție.

Pentru a putea utiliza această funcție mai târziu, primul lucru de făcut este să vă asigurați că aveți televizorul setat în limba în care doriți să vorbiți (verifică asta în secțiunea Limbă din meniul Control vocal din Sistem). Pot fi activate două moduri: imperativ, pentru a da ordine predefinite; sau voce interactivă, pentru a da instrucțiuni „conversând” cu televizorul. Din păcate, limba română încă nu este o opțiune, dar limbile de circulație internațională sunt disponibile.

Procesul de activare se realizează prin SMART HUB. În acest meniu TV, este acceptat acordul utilizatorului cu privire la termeni. Dacă nu, controlul vocal interactiv nu va funcționa. Odată ce ați făcut acest lucru, tot ce mai trebuie să faceți este să apăsați butonul „Voice” de pe telecomandă și să așteptați ca pictograma unui microfon să apară pe ecran. Când apare, puteți să-i dați „porunci”. Trebuie să controlați volumul cu care vorbiți, dacă este prea mic sau prea mare pot apărea probleme.

Pe un televizor LG

Similar cu modul în care funcționează televizoarele inteligente Samsung, modelele marca LG au și o funcție de recunoaștere vocală. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți un televizor inteligent LG care are instalat sistemul WebOS , deoarece este o cerință esențială pentru a putea folosi telecomanda specială Magic Control, în combinație cu Smart ThinQ.

Pașii de urmat pentru a da comenzi vocale acestor televizoare sunt foarte simpli. De fapt, există un singur lucru de făcut: utilizați controlerul.

Magic Control are un buton care are un simbol de microfon. Apăsați-l și veți vedea că pe ecranul televizorului, dacă este acceptat, apare un nou meniu care indică faptul că este în modul ascultare. Tot ce trebuie să faceți acum este să setați comenzile pentru a da ordinele dorite. Dacă aveți întrebări, un buton central apare în același meniu pentru a accesa un ecran de ajutor cu numeroase recomandări.

Prin acest meniu este posibil să activați opțiuni vocale avansate care necesită o conexiune la internet sau chiar să consultați toate comenzile și funcțiile care pot fi realizate prin voce.

Pe un televizor Panasonic

În cazul Panasonic, compania oferă și posibilitatea de a utiliza comenzi vocale pentru a controla anumite modele de televizoare, dar o face prin soluții externe. În acest caz, este necesar să aveți un dispozitiv cu Amazon Alexa sau Google Assistant pentru a putea schimba canalele, porni, opri sau manipula volumul, printre multe alte lucruri, fără a fi nevoie să apăsați butoanele.

Trebuie remarcat faptul că, așa cum a indicat compania, doar modelele lansate începând din 2018 oferă această posibilitate, ceea ce ajută foarte mult celor care nu sunt siguri dacă televizorul lor inteligent o poate face.

Procesul de urmat necesită, în general, instalarea și descărcarea unei aplicații în Alexa sau Google Assistant și realizarea unei conexiuni anterioare între televizor și dispozitivul în cauză prin setările ambelor. De obicei, nu este complicat, dar, desigur, este mult mai laborios și mai lung decât ceea ce am văzut la LG și Samsung.

Pe un televizor Philips

Televizoarele inteligente Philips oferă două opțiuni pentru a facilita controlul vocal. Pe de o parte, există posibilitatea utilizării Asistentului Google, disponibil numai în anumite modele lansate începând cu 2018. Această soluție este complet integrată în televizor, deci trebuie doar să încercați să accesați setările și să intrați în secțiunea asistent de voce pentru a putea profita de ele.

De asemenea, este posibil să utilizați un dispozitiv cu Alexa. În acest caz, trebuie să instalați controlul vocal al televizorului inteligent Philips, o aplicație disponibilă în catalogul Amazon. Odată ce a fost instalat, procesul de urmat este la fel de simplu ca conectarea dispozitivului Alexa la televizor prin setările acestuia din urmă. În câteva secunde, îi puteți spune lui Alexa să schimbe canalele dacă doriți.