Grupul DIGI a adus o contribuție de 99 milioane de lei la bugetul de stat, în luna noiembrie 2021

Datorită dezvoltării și creșterii constante a business-ului din România, compania reprezintă astăzi unul dintre cei mai importanți contribuabili ai bugetului de stat, după ce doar în trimestrul al treilea  al anului 2021, a achitat 275 milioane lei, o contribuție record în cei peste 28 de ani de activitate ai companiei pe piața locală.

În luna octombrie 2021, compania a contribuit cu suma record de 111 milioane de lei, reprezentând taxe și impozite, conform unui comunicat.

Compania a pus în practică o viziune de business solidă

Compania a pus în practică o viziune de business solidă, bazată pe investiții durabile și pe extinderea continuă a serviciilor, cu scopul de a satisface nevoile tot mai diverse ale clienților.

Astfel, DIGI ocupă astăzi poziția de lider de piață pe segmentul serviciilor de televiziune și internet fix în România și, totodată, este unul dintre cei mai mari angajatori din țară, cu peste 14.700 de angajați dedicați operațiunilor derulate de societățile grupului pe piața locală. DIGI aduce pe piață servicii de telecomunicații fixe și mobile de cea mai bună calitate, la prețuri avantajoase, de care se bucură milioane de abonați.

DIGI, mutare fulger în Ungaria

DIGI (Digi Communications N.V.) a anunțat în ziua de 30 noiembrie 2021 încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operațiunile sale din Ungaria către 4iG. Astfel, s-au finalizat negocierile și s-au încheiat documentele tranzacției pentru transferul filialelor și operațiunilor DIGI din Ungaria către 4iG pentru o valoare a tranzacției de 625 de milioane de euro. Înțelegerea respectivă este acum supusă unor condiții, care includ aprobarea autorităților de concurență.

RCS & RDS (filiala din România a DIGI) și 4iG au agreat, la finalul lunii martie a acestui an, termenii unui acord preliminar care vizau o eventuală tranzacție pentru cumpărarea DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. și a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure. Marți, 30 noiembrie 2021, Digi Communications N.V. (DIGI) anunță încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operațiunile sale din Ungaria către 4iG.

Grupul DIGI a fost prezent timp de 23 de ani în Ungaria, perioadă în care a construit un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, oferind un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile, precum și telefonie fixă și mobilă, se arată într-un comunicat al companiei.

Totodată, DIGI este primul furnizor de servicii de telecomunicații din Ungaria, care a lansat serviciul Fiberlink 10G: pachetul cu cea mai mare lățime de bandă, lansând astfel un nou capitol de dezvoltare tehnologică pe această piață.

În 2020, abonații DIGI pe piața din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel național și unitățile generatoare de venituri (RGU) de peste 2,5 milioane. Operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR).

„Ungaria este o piață în care ne-am desfășurat activitatea cea mai mare parte a existenței noastre. Am construit acolo, împreună cu echipa locală, o afacere de care suntem foarte mândri și care este unul dintre operatorii cei mai mari, mai avansați tehnologic și mai de succes din această piață. Cu toate acestea, în condițiile reorientării strategiei noastre către piețe din vestul Europei, a venit momentul să îi lăsăm pe partenerii noștri de la 4iG să continue această frumoasă poveste și avem încredere că vor continua munca noastră și vor amplifica succesul acestui operator.” a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.