"I-am rugat şi pe ministrul Energiei (Toma Petcu n.r) şi pe cel al Economiei (Alexandru Petrescu n.r) şi o să vină şi ministrul Transporturilor (Răzvan Cuc) şi doamna ministru de Interne (Carmen Dan n.r) la Guvern pentru a pregăti şi perioada următoare de Cod roşu. (…) E şedinţa cu miniştrii pe care i-am anunţat pentru a vedea măsurile următoare, pentru că fiecare în parte gestionează o anumită componentă şi să vedem etapele următoare", a spus Grindeanu la finalul şedinţei cu reprezentanţii Ministerului Energiei.

Acesta a precizat că le-a cerut operatorilor din sectorul energetic să fie cât mai implicaţi pentru rezolvarea problemelor, deoarece va creşte consumul de gaze şi energie electrică.

"Operatorii privaţi, e adevărat şi-au mărit echipele. Au fost 40 acum sunt 60. Au fost localităţi unde nu s-a putut ajunge. În acest moment există acces astfel încât să se poate interveni. (…) şi i-am rugat, pentru că sunt operatori privaţi la care, conform contractului timpul de intervenţie maxim este de 48 de ore, şi ne dorim să fie cât mai mult implicaţi astfel încât lucrurile să fie rezolvate în mare parte, mai ales că urmează o perioadă de Cod roşu de ger şi atunci va creşte consumul şi de energie electrică şi de gaze şi trebuie să fim pregătiţi şi din acest punct de vedere. În ceea ce priveşte Ministerul Energiei, raportările din două în două ore vor fi extrem de bine monitorizate. Apelul meu este inclusiv către operatorii privaţi, e vorba de doi, Muntenia Nord şi Enel, dacă se poate să mărească numărul echipelor de intervenţie astfel încât să fie cât mai puţini oameni rămaşi fără energie electrică", a spus Grindeanu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii ţări în următoarele trei zile.

Potrivit meteorologilor, în zilele de 7, 8 şi 9 ianuarie, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade. Agerpres