Sorin Grindeanu a menționat că se lucrează pe autostrada Lugoj-Deva și anul acesta vor fi date spre utilizare unele tronsoane, dar nu tot drumul: “E celebra fază pe acest tronson, unde lucrările sunt mai ample pentru niște tuneluri pentru urși, tot inventate la noi în țară. Nu prea sunt urși pe acolo, dar, mă rog, trecem peste. (…). Tot ceea ce este prins în master-plan și are finanțare europeană este prioritar pentru Guvernul pe care îl conduc. În toți acești ani, indiferent de cine a condus un guvern sau de ce culoare politică avea acel guvern, mai mult s-au desenat cu carioca pe tablă trasee și master-planuri și s-au tot desenat și, când să se facă, nu s-au mai făcut”, a spus prim-ministrul Sorin Grindeanu într-un interviu la România TV.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: „Autostrada Sibiu-Pitești este proiectul prioritar pentru Guvern”

Într-un interviu acordat revistei Capital, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc preciza că, „autostrada Sibiu-Pitești este proiectul prioritar pentru Guvern”. „Prin programul de guvernare, ne-am asumat finalizarea Coridorului IV. Proiectul Sibiu-Piteşti este pentru exerciţiul 2017-2020, finalizarea acestuia depinde de eventualele proceduri de contestaţie. Am solicitat să văd toate problemele identificate pe tronsoanele de autostradă din România, nu dăm termene fără un fundament concret”, declara ministrul Transporturilor.

Pentru autostrada Piteşti-Craiova, Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a demarat procedura de licitaţie pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. „În acest an, o să se modernizeze 275 km de drum naţional şi 45 km de variante ocolitoare, proiecte care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an. Antreprenorii şi-au asumat aceste termene, trebuie să fie respectate”, preciza Răzvan Cuc.