‘Nu mai există niciun angajat activ, toţi salariaţii sunt bolnavi. Din acest motiv, toate zborurile din această zi – unsprezece plecări şi unsprezece sosiri pe Roissy – au fost anulate’, a precizat pentru agenţia franceză de presă o purtătoare de cuvânt a Aeroporturilor din Paris (ADP), menţionând că circa 1.300 de pasageri sunt vizaţi de această situaţie.

Într-un comunicat, intersindicala CFDT, CFTC, Unsa şi CGE-CGC a vorbit despre o ‘stare generalizată de rău în cadrul angajaţilor Lufthansa de la Roissy-Charles-de-Gaulle’ după anunţarea suprimării a 199 de posturi în Franţa, mai exact 75% din numărul total de angajaţi.

Salariaţii sunt ‘obosiţi, deprimaţi, lucrăm sub limita de efectiv din cauza concediilor medicale’, a explicat pentru AFP Franck Bonot, din partea sindicatului Unsa. Conducerea Lufthansa din Franţa nu a putut fi contactată joi dimineaţă pentru a comenta situaţia. Pentru a-şi redresa situaţia financiară şi a-şi sprijini reînnoirea flotei, Lufthansa s-a angajat în 2012 într-o ‘cură de austeritate’ ce prevede suprimarea a 3.500 de posturi în lume.

SURSA: Agerpres