La rândul său, conducerea companiei Lufthansa a indicat că 'aproape toate legăturile interne şi europene vor putea fi asigurate marţi la fel ca şi câteva zboruri intercontinentale'. Detaliile planului de zbor pentru ziua de marţi urmează să fie publicate în cursul acestei seri.

În condiţiile negocierilor tensionate cu conducerea companiei pe tema regimului de pensionare, sindicatul UFO a organizat luni cea de a treia zi de grevă, acţiunea de protest obligând compania aeriană germană să anuleze 929 de zboruri, ceea ce a afectat 113.000 de pasageri.

UFO, care reprezintă aproximativ 19.000 de salariaţi de la Lufthansa, a precizat că greva personalului navigant va continua şi marţi pe aeroporturile din Frankfurt, München şi Duesseldorf. 'Nu a existat nici măcar o tentativă de contact între conducerea Lufthansa şi sindicatul UFO de la ultimele negocieri din 5 noiembrie', a declarat luni preşedintele UFO, Nicoley Baublies.

Sindicatul UFO a avertizat anterior că greva personalului navigant ar putea dura până la data de 13 noiembrie, dacă conducerea companiei Lufthansa nu va face concesii cu privire la salarii, pensii şi condiţii de muncă.

Negocierile dintre managementul Lufthansa şi reprezentanţii personalului navigant au început în luna decembrie 2013 şi se înscriu într-un context mai amplu al eforturilor Lufthansa de a-şi reduce costurile şi a lupta împotriva concurenţei companiilor low-cost şi a celor din Golful Persic. Lufthansa este în conflict şi cu piloţii săi, care au declanşat 13 greve în ultimele 18 luni.

Grevele de la Lufthansa nu afectează şi activitatea subsidiarelor sale Eurowings, Germanwings, Swiss şi Austrian Airlines.AGERPRES