‘Este important ca Grecia să-şi îndeplinească complet obligaţiile’, a declarat Wolfgang Schäuble în cursul întrevederii de la Berlin cu omologul său grec, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul de Finanţe german.

Potrivit planurilor actuale, raportul troicii creditorilor Atenei (Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Centrală Europeană), care urmează să stabilească dacă Atena poate primi o nouă tranşă de ajutor, ‘va putea fi publicat în octombrie’, menţionează ministerul german.

La sfârşitul lunii august, un purtător de cuvânt al Comisie Europene a declarat că raportul ar urma să fie prezentat ‘la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie’.
Cei doi responsabili au avut o întrevedere într-o atmosferă ‘cooperantă’, în cadru căreia ministrul grec l-a informat pe colegul său german în legătură cu progresele Greciei în programul de reforme.

Grecia a promis să realizeze economii de 11,5 miliarde de euro în 2013 şi 2014. În schimb, UE şi FMI intenţionează să împrumute Greciei 130 miliarde de euro, faţă de cei 110 miliarde de euro conveniţi în 2010.

La sfârşitul lunii august, premierul grec Antonis Samaras s-a deplasat la Berlin şi Paris pentru a da asigurări că guvernul său îşi va onora angajamentele faţă de creditori.