Vânzarea unei participaţii de 5% din acţiunile OTE, jumătate din participaţia pe care o mai deţine statul grec la fostul monopol de telecomunicaţii, era una dintre condiţiile incluse în programul de asistenţă convenit de Grecia cu creditorii internaţionali.

OTE este deţinut în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, care după preluarea noului pachet de acţiune va ajunge să deţină 45% din acţiunile OTE. Conform planurilor anunţate anterior de directorul Deutsche Telekom, Tim Höttges, până în 2022, compania germană intenţionează să investească în Grecia până la două miliarde de euro în infrastructură şi reţele mobile de a cincea generaţie (5G).

Grecia a strâns aproximativ 4,7 miliarde de euro din privatizări începând din 2010, când a semnat primul acord de asistenţă, iar obiectivul autorităţilor de la Atena este să mai obţină alte trei miliarde euro până în 2019. În proiectul de buget pe anul 2018, Guvernul grec a inclus suma de 250 milioane de euro care ar urma să fie generată de pe urma vânzării unei participaţii la OTE.

Hellenic Telecommunications Organization (OTE) deţine 54,01% din acţiunile Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’. AGERPRES