De asemenea, plafonul lunar pentru transferurile peste hotare ale instituţiilor a fost fixat la 40 de milioane de euro, în timp ce pentru tranzacţiile similare ale persoanelor fizice este de 500 de euro pe lună.

Se estimează că majorarea limitei pentru transferurile zilnice va oferi o gură de oxigen mediului de afaceri, iar Ministerul grec de Finanţe elaborează o propunere vizând o limită de 20.000 de euro pentru importuri, fără procedurile complicate care au nevoie de aprobarea băncilor. Actuala limită este de 10.000 de euro iar companiile au făcut un apel pentru majorarea sa.

În schimb, limita maximă pentru suma de bani ce poate fi luată peste hotare rămâne la 2.000 de euro pentru fiecare persoană per călătorie. În plus, o sumă maximă de 5.000 de euro pentru fiecare trimestru este autorizată pentru a acoperi cheltuielile studenţilor care trăiesc peste hotare. Potrivit celor mai recente date, rata de aprobare de către Comitetul de aprobare a tranzacţiilor bancare este de aproximativ 60%.

La finele lunii iunie autorităţile elene au impus o serie de restricţii asupra mişcărilor de capital, limitând retragerile zilnice de numerar la 60 de euro. În plus, băncile elene au fost închise timp de trei săptămâni, fiind afectate şi sucursalele băncilor străine din Grecia. AGERPRES