Google Apps for Business reprezintă o suită de aplicaţii care gestionează email-urile, întâlnirile, şedinţele sau documentele, facilitând astfel comunicarea şi colaborarea echipelor, din cadrul diverselor companii.

Google oferea gratuit Google Apps for Business companiilor cu 10 sau mai puţini angajaţi, însă acum acestea vor trebui să plătească 50 de dolari pe an pentru fiecare utilizator. Pentru aceşti bani companiile vor beneficia de suport 24 de ore din 24, 25 de GB spaţiu pentru inbox şi un procentaj de 99.9% uptime pe an.
Google Apps for Education va fi în continuare gratuit pentru şcoli şi universităţi, în timp ce Google Apps for Government va costa 50 de dolari per utilizator/an.
Suita Google Apps a fost lansată în 2006 ca un concurent pentru Microsoft Office, însă în aproape şapte ani nu a reuşit să o câştige cotă de piaţă semnificativă, suita celor de la Microsoft având peste 90% din piaţă.
În luna iulie a acestuia an Nikesh Arora, chief business officer Google, descria Google Apps for Business ca fiind un “viitor motor de creştere al companiei”, iar această decizie de a cere bani companiilor arată că Google încearcă să câştige mai mulţi bani de pe urma acestor servicii.