Google a făcut un anunț important pentru toate site-urile de știri. Gigantul a anunțat că va modifica algoritmul pentru a avantaja site-urile care publică știri ample și originale.

Google va folosi inteligenţa artificială pentru a face acest lucru. Însă, cum inteligenţa artificială nu este deocamdată ”suficient de inteligentă” pentru a analiza şi înţelege singură conţinutul unei ştiri, aceasta va fi ajutată pas cu pas de oameni.

Google spune că va lua în calcul o serie întreaga de elemente pe baza cărora va ranka ştirile. Printre acestea se numără reputaţia publicaţiei şi informaţiile care nu se regăsesc în alte materiale pe acelaşi subiect.

Articolele originale şi ample ar urma să aibă parte de un tratament special şi să se bucure de o poziţie cât mai sus în cadrul paginilor de rezultate din Google Search.

Acestea vor fi evidenţiate grafic pentru a ieşi în evidenţă faţă de alte ştiri şi, foarte important, vor fi păstrate mai mult timp într-o poziţie proeminentă, ceea ce va aduce şi mai mult trafic pentru publisher, scrie news.ro