“Înţelegerea include licenţierea neexclusivă a proprietăţii intelectuale a HTC”, a declarat Rick Osterloh, şeful diviziei de hardware pe care Google a înfiinţat-o în 2016, potrivit news.ro.

HTC va continua să producă telefoane şi dispozitive de realitate virtuală ca şi până acum. În fapt, producătorul taiwanez a anunţat că lucrează în prezent la următorul flagshsip.

Achiziţia parţială a HTC vine pentru Google cu mai puţin de două săptămâni înainte de lansarea celui de al doilea smartphone din seria Pixel inaugurată anul trecut.

HTC trece de ani buni prin probleme financiare pe care încă nu a reuşit să le rezolve, iar reprezentanţii companiei au declarat în mai multe rânduri că principala prioritate pentru companie este realitatea virtuală.

Smartphone-urile din seria Pixel, deşi Google le promovează ca fiind 100% creaţia companiei americane, sunt dezvoltate pe partea de hardware de partenerii săi asiatici.

Prin această achiziţie, Google vrea să aibă mai mult control asupra proiectării şi producţiei smartphone-urilor Pixel, pe care compania le pune în luptă directă cu iPhone.

Google nu este la prima achiziţie de acest fel. În urmă cu 6 ani, a cumpărat Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, pe care a vândut-o către Lenovo în 2014.