Goodyear Tire & Rubber Company intenţionează să investească 500 de milioane de dolari peste următorii cinci ani în patru unităţi de producţie în Germania şi una în Polonia, ca parte a strategiei ei de capitalizare a creşterii venitului global ca cerinţă pentru valoarea adăugată a anvelopelor sale ultra inovative, de dezvoltarea continuă a puternicei sale extinderi pe piaţa anvelopelor, de întărire a lanţului global de furnizori şi de a spori eforturile de reducere a costurilor.

În completare la planul pentru Europa, compania a anunţat activitaţi complete de modernizare sau extindere pentru alte locaţii în Statele Unite şi America Latină precum şi relocarea şi extinderea unei noi unităţi de producţie în China.

Preşedintele Goodyear pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Arthur de Bok, a spus: “Afacerea noastră în Europa este în creştere. În Germania vom investi peste 300 de milioane de dolari pentru modernizarea unităţilor de producţie în Fulda, Furstenwalde, Hanau şi Riesa. În Polonia vom investi peste 200 de milioane de dolari în unitatea de producţie din Debica. Am făcut progrese uriaşe în ultimii ani, incluzând aici câteva noi produse de consum captivante, în special pe segmentele cu valoare adăugată mare. Intenţionăm să capturăm o cotă chiar mai mare de piaţă pe segmentul de înaltă performanţă. Piaţa anvelopelor premium pentru camioane se extinde şi ea: de aceea, vom investi peste 200 de milioane de dolari în Debica, extinzând producţia de anvelope pentru camion de la 1800 de anvelope pe zi la peste 5000 de anvelope de camion pe zi.”

În Germania, pe lângă unităţile de producţie menţionate mai sus, compania are unităţi de producţie şi în Phillipsburg şi Wittlich.

În cadrul Goodyear din regiunea Europa Orientul Mijlociu şi Africa, compania mai are şi alte unităţi de producţie în Franţa, Marea Britanie, Luxembourg, Turcia şi Africa de Sud.

Sursa: Goodyear