Grupul financiar Goldman Sachs, acuzat de fraudă în SUA, a crescut agresiv în primul trimestru din 2010 donaţiile pentru campanii politice şi cheltuielile pentru activităţi de lobby în Congres, concomitent cu intensificarea dezbaterilor privind reforma financiară, transmite Reuters.

Goldman aproape a dublat, la 1,2 milioane de dolari, fondurile alocate pentru lobby la Washington în primul trimestru din 2010.

Banca a cheltuit 670.000 de dolari pe astfel de activităţi în primele trei luni ale anului trecut. Datele Senatului american nu arată sumele direcţionate de Goldman Sachs către campanii legate de discuţiile privind reforma fiannciară.

Comisia pentru Valori Mobiliare şi Bursă din SUA a acuzat Goldman Sachs de fraudă referitor la structurarea şi vinderea unui instrument financiar în conexiune cu împrumuturi ipotecare subprime.

Grupul a anegat acuzaţiile.

Totodată, banca a donat 300.000 de dolari în campania din martie pentru Congres, potrivit documetelor înregistrate la Comisia Federală pentru Alegeri. Donaţiile Goldman au favorizat candidaţii republicani, 58% din total, faţă de cei democraţi cu 42%.

Un purtător de cuvânt al Goldman a refuzat să comenteze datele privind cheltuielile pentru campanii politice şi de lobby.

SURSA: Mediafax