ANAF a stabilit în urma controalelor privind tranzacţiile imobiliare derulate de George Becali în perioada 2004-2008 că omul de afaceri are de plătit aproximativ 14 milioane de lei (3,3 milioane de euro), sumă reprezentând TVA şi penalităţi, au declarat pentru Mediafax surse din ANAF.

„ANAF a încheiat în a doua jumătate a lunii iulie controlul la persoana fizică George Becali. În urma verificărilor au fost stabilite sume suplimentare de plată reprezentând TVA şi penalităţi în valoare de 14 milioane de lei”, au afirmat sursele.

Potrivit reglementărilor din Codul de procedură fiscală, Becali are la dispoziţie 30 de zile de la data comunicării pentru a contesta decizia.

Verificările au început în luna decembrie a anului trecut, primul control fiind efectuat la locuinţa omului de afaceri din Aleea Alexandru.

„Ei mai încearcă să mă prindă cu nu ştiu ce datorii, din 2005, 2006, de plată a TVA-ului. Dar nu au cum să facă asta, totul e în regulă. Eu sunt liniştit în privinţa asta”, a spus atunci Becali.

ANAF a iniţiat anul trecut inspecţii fiscale la persoanele care au realizat tranzacţii imobiliare în perioada 2006-2008, pentru a verifica dacă trebuie plătită TVA.

Persoanele fizice care efectuează tranzacţii imobiliare în scop personal sunt scutite de plata TVA, iar această facilitate a fost utilizată de numeroşi dezvoltatori, care au înregistrat transferurile în nume personal şi nu prin intermediul unor firme. Fiscul consideră însă că dovedirea unor acte de comerţ derulate de o persoană fizică implică automat plata TVA.

SURSA: Mediafax