Gigantul aeronautic Airbus, cu sediul în Toulouse, Franţa, are 14.000 de angajaţi în Regatul Unit şi susţine încă 110.000. Compania are uzine în Filton, în sud-vestul Angliei şi în Ţara Galilor, unde produce aripi.

Airbus a declarat că ar putea fi nevoit să renunţe la investiţiile din Regatul Unit, în cazul unui Brexit fără acord, dând o replică celor care susţineau că producătorul aeronautic nu va abandona Marea Britanie.

„În cazul unui Brexit fără acord vom lua, la Airbus, decizii foarte dăunătoare pentru Marea Britanie”, a spus Tom Enders, directorul general al companiei, care a recomandat cetăţenilor să nu-i ia în seamă pe „nebunii” care susţin Brexit şi care spun că, din cauza uzinelor mari pe care compania le are în regat nu va pleca.

Comentariile au fost făcute într-un mesaj video, vine pe fondul celui mai nefavorabil scenariu pentru Brexit.

„Este o ruşine că la mai mult de doi ani după referendum, mediul de afaceri nu poate face planuri pentru viitor”, a spus Enders. „Dacă sunteţi într-adevăr siguri că Brexit este bun pentru Marea Britanie, adunaţi-vă şi întocmiţi un acord de retragere pragmatic. Nu faceţi greşeli, există destule ţări care ar dori să construiască aripi pentru avioanele Airbus”, a spus Enders.

Sursa: Mediafax