Hagi nu mai vrea să fie acționar majoritar la Farul

Gică Hagi intenționează să implementeze o schimbare radicală la Farul Constanța. Acesta nu mai dorește să fie acționar majoritar al clubului și vizează să se concentreze pe rolul său de manager, pe care îl îndeplinește deja. Antrenorul și-ar dori ca în echipă să se alăture persoane dispuse să investească semnificativ.

Farul Constanța pare să se îndrepte către o transformare majoră ce ar putea aduce clubul la un nivel superior sub îndrumarea lui Gică Hagi. Antrenorul și acționarul majoritar pare să fie gata să se retragă din rolul predominant și să se concentreze pe antrenorat, după o serie de realizări notabile în SuperLigă.

“Farul trebui să se gândească serios la ce vrea să devină. Toată comunitatea, Constanța, Dobrogea trebuie să se gândească dacă vrea să aibă o echipă mare. În acest caz, trebuie să se schimbe multe lucruri.

O să încercăm să lucrăm la acest aspect, începând cu mine. Nu mai vreau să continui și ca acționar majoritar, ca patron și ca antrenor. Eu vreau să-mi fac meseria de manager și să lucrez în acest sens. Nu mai vreau să fiu acționarul majoritar al acestui club. Sub nicio formă. Am făcut ce trebuia acum doi ani și jumătate.

Când alții, în toată România, s-au dezbinat, noi, la Constanța, am fost primii care ne-am unit. Și s-a dovedit că acest lucru a fost fantastic, extraordinar, dar lucrurile nu se pot opri aici”, a declarat Gică Hagi.

Gică Hagi a subliniat că pentru a atinge niveluri mai înalte de performanță, este necesară o schimbare radicală în implicarea comunității. El a menționat că eforturile sale personale, singure, nu sunt suficiente pentru a face această transformare. Hagi consideră că performanțele excepționale necesită jucători de calibru, dar și resurse financiare semnificative. Subliniind importanța investițiilor și a unui buget substanțial, el a subliniat că, fără aceste aspecte esențiale, performanțele remarcabile de anul trecut sau cele viitoare pot fi sporadice sau chiar absente.

Gică Hagi a subliniat că fotbalul în Dobrogea trebuie să primească prioritate și că echipa Farul ar trebui să devină un proiect de interes colectiv, necesitând un buget substanțial pentru a progresa și a se dezvolta. El a evidențiat necesitatea unor schimbări considerabile în direcția unei evoluții pozitive, evidențiind că este esențial să existe un buget adecvat și resurse pentru transferuri pentru a progresa și a realiza obiective importante în fotbal.

Ce procent vrea Hagi din Farul Constanța

Antrenorul a precizat că ar păstra 10%. Acesta își dorește să vină oameni cu bani și să investească în club.

“Eu voi păstra 10%, dacă și această valoare. O spun public, ca să o înțeleagă toată lumea. Eu nu plec din club, rămân cu 10%, dar restul trebuie să vină oameni cu bani, care cred că pot face un business, să investească în acest club. Trebuie să se înțeleagă că farul aduce spectacol în oraș și face reclamă orașului

Eu nu pot construi cu norocul. Nu ne putem opri numai la titlul de campioană dacă ne dorim să fim cei mai buni. Farul de anul trecut a fost de departe cea mai bună echipă. Este greșit să spui că suntem aceeași echipă, chiar dacă în mare parte, pe hârtie, lotul este același. Mă refer că mereu am avut 8-9 jucători accidentați.

Nu am avut nici măcar în pregătire lotul complet. Farul trebuia să aducă în vară jucători valoroși, dar pentru acest lucru trebuia să avem buget, bani. Totul a venit repede și lumea este obișnuită ca Farul să joace un fotbal foarte bun.

Pentru acest lucru trebuie să ai și jucători foarte buni și Farul trebuie să aibă un buget foarte mare și un antrenor care să fie plătit, nu un patron. Trebuie găsită formula de la anul”, a mai spus Gică Hagi la conferința de presă înaintea duelului cu Petrolul Ploiești.