E inacceptabilă situația Simonei Halep

Gheorghe Hagi a comentat la rândul său situația în care se află Simona Halep și consideră că acuzațiile pe care Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) i le aduce sportivei din Constanța sunt complexe.

Totuși, acesta consideră, la fel ca și Ianis Hagi, că este inacceptabil timpul petrecut de sportiva noastră în afara terenului de joc din această cauză.

„Nu m-am băgat, nu vreau să comentez. Eu sunt lângă Simona, știe lucrul acesta, atât tatăl ei, cât și ea. Și ea ne sprijină pe noi, și noi pe ea. Sunt lucruri destul de complexe, grele, nu am de unde să ştiu eu lucrul ăsta.

Este totuși o perioadă cam lungă pentru un fost număr 1 mondial să fie suspendat atât de mult timp. Ianis a spus foarte bine. E inacceptabil. Punct”, a declarat Gică Hagi la Antena 3.

Situația nu este „foarte roz”

De asemenea, Sorana Cîrstea, care tocmai a fost eliminată de la Roland Garros, a vorbit despre situația nu „foarte roz” în care se află Simona Halep. Sportiva din Târgoviște nu a vrut să își dea cu părerea, însă este sigură că Simona nu s-ar dopa niciodată cu bună știință.

„În general nu-mi place să-mi dau cu părerea. În România, toată lumea și-a dat cu părerea și nu cred că e nevoie și de părerea mea. Singurul lucru pe care pot să-l spun este că nu cred că Simona s-ar fi dopat vreodată conștient.

Am spus asta și când am aflat prima oară. Atât. Mi-e greu să vorbesc mai mult, pentru că orice voi spune se va răstălmăci. Nu este o situație foarte roz, dar sper din tot sufletul să se rezolve”, a declarat ea.

Amintim că, Simona Halep este prima jucătoare de top confruntată cu acuzații de dopaj de la suspendarea răsunătoare a rusoaicei Mariei Şarapova în 2016. Testată pozitiv pentru meldonium, Şarapova a primit în cele din urmă o suspendare de cincisprezece luni.

Într-un interviu pentru Tennis Majors publicat la sfârşitul lunii aprilie, jucătoarea română a invocat o „contaminare a unuia dintre suplimentele sale alimentare” pentru a explica testul pozitiv de la US Open.