O asociaţie franceză e-Enface a lansat primul site ce conţine informaţii despre jocuri pentru a îi ajuta pe părinţi să evite a achiziţiona pentru copiii lor jocurile violente, potrivit jurnalului Le Figaro, citat de Mediafax.

Părinţii nu se prea apropie de jocurile video pe care le joacă copii lor, această activitate fiind din ce în ce mai puţin practicată în familie, potrivit unui studiu din 2008, arată sursa citată.

Este şi cazul unei mame care nu şi-a lăsat fiul de 12 ani să vadă un film violent la cinema, dar l-a lăsat să „masacreze o mulţime” de pe computerul de acasă.

Fişe pentru 700 de jocuri

Pentru a veni în ajutorul părinţilor, asociaţia e-Enfance a lansat primul site de informaţii despre jocuri (www.jeuxvideoinfoparents.fr).

„Este un ajutor pentru părinţi şi creează o punte dialog între generaţii”, a explicat secretarul de stat, Nathalie Kosciusko-Morizet, care a susţinut iniţitiva.

Site-ul conţine fişe descriptive pentru 700 de jocuri, dar va conţine 4.500 în câteva luni, însoţite de sfaturile psihologului Beatrice Cooper-Royer, co-fondator al asociaţiei.

Psihologul a explicat că jucate la vârstă prea fragedă, copiii se pot identifica cu personaje imorale, violente şi fără limite.

Cu ajutorul site-ului, părinţii vor putea înţelege universul în care ajung copiii lor din jocuri, precum World of warcraft, Tekken, Max Payne şi Xboxliv.

SURSA: Mediafax