Conectarea unui dispozitiv mobil la un televizor, de exemplu, se poate realiza în mai multe feluri, fie prin cablu, fie prin wireless. Acest lucru este denumit generic “mirorring”, adică partajarea ecranului mic direct pe TV sau monitor. Iată mai jos un mini-ghid al soluţiilor în acest sens:

Conectarea prin cablu

Partajarea ecranului prin cablu este realizată de regulă folosind standardul MHL (Mobile High-Definition Link), folosit de majoritatea smartphone-urilor. Standardul conectează portul microUSB al telefonului la portul HDMI al TV-ului. Avantajul acestei conexiuni constă în faptul că telefonul se încarcă în timpul conectării. Pentru conectare este nevoie de un adaptor MHL, care de regulă trebuie achiziţionat separat. Standardul SlimPort este practic identic cu MHL, fiind folosit însă de doar câteva modele de telefoane sau tablete, cum ar fi LG sau Nexus. De asemenea, este nevoie de un adaptor SlimPort, la fel ca şi în cazul MHL.

Conectarea wireless

Partajarea wireless poate fi realizată folosind Miracast / Wi-Di, tehnologii pe care trebuie să le aibă ambele dispozitive. În general, toate televizoarele smart au această funcţie. Pe de altă parte, în cazul în care nu avem un televizor smart, există variante de adaptoare, astfel încât să putem face mirroring pe ecranul mare. Samsung AllShare Cast Dongle, un dispozitiv compatibil doar cu anumite modele de Samsung, se conectează la mufa HDMI a televizorului. Astfel, ecranul telefonului va fi redat pe cel al TV-ului. Un dispozitiv universal, compatibil cu Android şi IOS, este Google Chromecast, a cărui funcţie de mirorring este însă suportată doar de dispozitivele Android mai noi, restul telefoanelor având posibilitatea de a transmite la televizor doar conţinut multimedia, fără însă a face mirroring.
Pe lângă televizoare sau monitoare, smartphone-urile moderne se pot conecta la diverse alte gadget-uri din casă, cum ar fi sisteme de iluminat, prize inteligente, camere de supraveghere, sisteme audio performante etc. Toate acestea pot comunica între ele şi pot fi controlate de la distanţă cu ajutorul unui smartphone conectat la Internet.