CEC Bank va obţine în 2009 un rezultat pozitiv, care va fi însă mai mic decât cel raportat în anul precedent, când a fost luată în calcul vânzarea Asiban, a declarat, în cadrul unui seminar, preşedintele instituţiei bancare, Radu Graţian Gheţea.

Radu Graţian Gheţea nu a dorit să ofere estimări privind rezultatele de la finele anului, însă a precizat că după primele 10 luni CEC a înregistrat o creştere a creditelor acordate IMM-urilor cu 34% şi de 62% pe segmentul administraţiei publice locale. Per total, creşterea creditării la sfârşitul lunii octombrie a fost de 12%, a precizat Gheţea.

Preşedintele CEC a arătat că în aceeaşi perioadă banca a atras depozite cu 23% mai mari faţă de primele zece luni ale anului precedent.

În agricultură clienţii sunt deosebiţi de corecţi

„Am dat în ultimele săptămâni 5.000 de credite pentru subvenţii în agricultură, însă valoarea acestora a fost foarte mică. Omul dacă are trei capre vine şi îşi ia 87 de lei. Cred că este un exerciţiu foarte bun. În agricultură, clienţii sunt deosebiţi de corecţi”, a precizat Gheţea.

CEC Bank a obţinut în 2008 un profit net, inclusiv din vânzarea Asiban, de 366 milioane lei, de aproape cinci ori mai mare comparativ cu nivelul din 2007, de 75 milioane lei.

Compania franceză de asigurări Groupama a preluat anul trecut Asiban, printr-o tranzacţie de 350 milioane de euro. Foştii acţionari – CEC, BRD, BCR şi Banca Transilvania – au încasat, fiecare, câte 87,5 milioane de euro.

CEC Bank, deţinută de stat prin Ministerul Finanţelor Publice, a înregistrat după primele şase luni un profit operaţional de 107 milioane lei.

SURSA: Mediafax