“Distincția a fost propusă și susținută de către publisherul The Economist “Intelligent Life” în România, care a luat în calcul recomandarea și susținerea acestei recunoașteri un set amplu de criterii, printre care extinderea regională și recunoașterea anterioară obținută în cadrul domeniului în care activează operatorul feroviar privat”, se menționează într-un comunicat remis de GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.

În noiembrie 2014, Grup Feroviar Român a fost nominalizat și în finala secțiunii "Operatorul feroviar de marfă al anului" la Congresul Feroviar European, desfășurat în acea perioadă la Londra.

Grup Feroviar Român a fost inclusă printre cei mai performanți patru operatori de transport feroviar de marfă din Europa, în cadrul unui eveniment care a reunit cele mai importante autorități de reglementare a sectorului feroviar din Europa, mai arată sursa citată.

GFR este o companie cu capital românesc 100% privat care a reușit să devină unul dintre cei mai importanți operatori feroviari privați de transport de marfă din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre principalele companii feroviare private din Europa. GFR, cea mai mare companie din grupul Grampet, a raportat pentru 2013 un profit net de aproape 8 milioane de euro, în creștere cu peste 22%, la o cifră de afaceri de 165 de milioane de euro.