Prima țară din Europa care introduce un nou cocktail de anticorpi. Mai precis, este vorba despre Germania. Aceasta a decis să introducă cocktailul de anticorpi  „monoclonali” în spitalele universitare.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat că noul cocktail va fi introdus săptămâna viitoare, subliniind că Germania este prima țară din Uniunea Europeană care folosește acest tratament.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru suma de 400 de milioane de euro”, ceea ce reprezintă 2.000 de euro pe doză, a declarat Jens Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag.

Este de menționat faptul că ministrul german al Sănătății nu a precizat numele producătorului care va furniza medicamentul. Totuși, a confirmat că este vorba despre același tratament care i-a fost administrat și fostul președinte american Donald Trump la începutul lunii octombrie.

Atunci, Donald Trump a primit tratamentul dezvoltat de laboratorul american Regeneron, o combinaţie de doi anticorpi cunoscută sub numele de REGN-COV2, chiar înainte de a fi autorizat la sfârşitul lunii noiembrie de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

Ulterior, fostul șef de la Casa Albă a declarat că tratamentul anterior menționat l-a vindecat de coronavirus.

Prima țară din Europa care introduce un nou cocktail de anticorpi

Ministrul german al Sănătății a precizat că anticorpii respectivi vor funcționa ca o vaccinare pasivă. Acesta a mai spus că pacienții pot evita o evoluție mai gravă a bolii.

„Administrarea acestor anticorpi în timpul etapelor iniţiale ale infectării poate ajuta pacienţii cu risc crescut să evite o evoluţie mai gravă a bolii”, a precizat Jens Spahn.