Agenţia care gestionează datoria publică germană a precizat că a vândut obligaţiuni guvernamentale pe 10 ani în valoare de 4,153 milliarde euro la o dobândă record de 1,31%. Precedentul record istoric era de 1,47% şi a fost înregistrat în luna mai.

Operaţiunea s-a bucurat de o cerere susţinută, raportul dintre cerere şi ofertă fiind de 1,5 ceea ce arată interesul investitorilor pentru obligaţiunile germane.

Investitorii se tem că Spania va avea nevoie de un pachet de sprijin complet, care ar putea depăşi limitele Mecanismului European de Stabilitate şi ar lăsa zona euro fără resurse în cazul în care criza se va extinde şi în Italia. Premierul italian Mario Monti a declarat marţi că Italia ar putea fi interesată să acceseze MES pentru a reduce costurile de creditare.

Pentru obligaţiunile pe termen scurt, investitorii au fost de acord chiar să plătească pentru a împrumuta bani Germaniei. Luni, investitorii au fost de acord să primească o dobândă negativă de 0,03% pentru a achiziţiona obligaţiuni germane pe termen scurt.
Sursa: Agerpres