Producţia, ajustată în funcţie de factorii sezonieri şi inflaţie, a scăzut cu 1,1% în septembrie, după un declin de 0,6% în august, arată datele publicate vineri de Ministerul Economiei de la Berlin. Analiştii se aşteptau la un avans de 0,5%. 

'Datele pentru trimestrul trei nu arată deloc bine şi contrastează cu încrederea investitorilor, care încă este la un nivel ridicat. Pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă pieţele emergente, e greu să ne imaginăm o redresare rapidă a industriei germane, dar consumul rămâne singura rază de speranţă', a afirmat economistul Ulrike Kastens, de la Sal. Oppenheim. 

Şi comenzile industriale au scăzut în septembrie cu 1,7%, ceea ce indică un posibil declin al exporturilor pe principalele pieţe ale Germaniei din ţările emergente. 

Conform estimărilor Comisiei Europene publicate joi, PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze o creştere de 1,7% anul acesta şi de 1,9% anul viitor, după un avans de 1,6% în 2014.

Economia germană a înregistrat un avans de 0,4% în trimestrul doi din 2015, după o creştere de 0,3% în primele trei luni ale acestui an. Comparativ cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, PIB-ul Germaniei a crescut cu 1,6%.

 AGERPRES