Fitch Ratings a confirmat, luni, ratingul Germaniei pentru datoriile pe termen lung în valută şi cele în monedă locală la nivelul „AAA”, cu perspectivă stabilă, ca urmare a îmbunătăţirii perspectivelor economice, susţinute de exporturi.

Plafonul de ţară a fost menţinut la „AAA”, iar calificativul pentru datoriile pe termen scurt în valută la „F1+”, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

„Perspectivele economiei germane s-au îmbunătăţit, nu doar în privinţa performanţelor macroeconomice susţinute de exporturi şi relansarea investiţiilor, dar şi în cea a pieţei muncii, în condiţiile în care şomajul a atins cel mai redus nivel de după 1991”, a declarat Maria Malas-Mroueh, director asociat la departamentul pentru ratinguri suverane al Fitch.

La nivel fundamental, Germania continuă să aibă una dintre cele mai puternice poziţii la nivel mondial în privinţa investiţiilor, care, în 2009, au reprezentat 38% din PIB, a arătat Malas-Mroueh.

Germania dispune totodată de o flexibilitate financiară semnificativă şi are astfel capacitatea să ia măsuri generoase de stimulare a economiei şi a sectorului financiar, potrivit Fitch.

SURSA: Mediafax