Un număr total de 272.500 de autoturisme noi au fost înregistrate luna trecută în Germania, în creştere cu 5% comparativ cu luna septembrie 2014.

Şi mai important, înmatriculările de autoturisme noi echipate cu motoare diesel au crescut cu 8% în luna septembrie. VDA a calculat că luna trecută autoturismele noi echipate cu motoare diesel au controlat aproape jumătate (47%) din întreaga piaţă. 

În primele nouă luni ale acestui an, înmatriculările cumulate de autoturisme noi în Germania au crescut cu 6% în ritm anual până la 2,408 milioane vehicule. 

De asemenea, în luna septembrie a acestui an, producătorii germani au exportat 417.800 autoturisme noi, în creştere cu 7%, iar în perioada ianuarie-septembrie 2015 exporturile au crescut cu 3%, până la 3,3 milioane unităţi. 

'Piaţa auto germană continuă pe o direcţie bună, creşterea de două cifre a comenzilor noi creează perspective bune. În ceea ce priveşte exporturile, constatăm o creştere a cererii în Europa de Vest', a declarat preşedintele VDA, Matthias Wissmann. 

Grupul auto german Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

AGERPRES