Afirmația guvernului SUA că noul coronavirus a scăpat dintr-un laborator chinez este nefondată și politicianistă, potrivit sociologului și observatorului politic german Heinz Dieterich.

În timp ce Washingtonul se luptă să dea vina pentru pandemie pe alții, „există dovezi criminalistice verificate conform cărora SUA au efectuat experimente de război biologic, chimic și nuclear asupra propriilor cetățeni”, afirmă Heinz Dieterich, citat de agenția Xinhua.

Afirmația face parte din efortul Washingtonului de a distrage atenția publicului de la problemele de acasă, provocând conflicte în străinătate, deoarece modelul de guvernare al SUA este epuizat structural, incapabil de reformă și „disfuncțional suicidar” pentru restul lumii, a scris Dieterich într- un articol pe blogul său „Science Freedom” sub titlul „Manipularea coronavirusului în strategia militară a Statelor Unite”.

Există dovezi că „virusul a fost detectat clinic în mai multe țări europene și în Statele Unite înainte sau în paralel cu apariția sa în China”, spune Dieterich.

Totodată, susține el, un raport al Diviziei de Operațiuni Speciale a Armatei SUA de la Fort Detrick a arătat că specialiștii militari au efectuat un „atac de război biologic simulat” cu bacterii în metroul din New York în iunie 1966”.

Dovezi mai recente indică disponibilitatea Washingtonului de a induce în eroare comunitatea internațională pentru a-și atinge obiectivele politice. Este vorba de minciuna cu privire la armele de distrugere în masă din Irak și la sponsorizarea în secret a extremismului islamic în Siria și în alte părți ale Orientului Mijlociu, acuză Dieterich.